Начини за ефективно и дискретно разполагане на бойлера в банята

За бoйлерите

Цялостното и интелигентно проектиране на интериора на банята е сложен и увлекателен процес, при който е важно да се помисли за всеки детайл. Един от ключовите аспекти, които изискват особено внимание, е разположението на оборудването за подгряване на вода. Често бойлерът, въпреки ключовата си функция, се превръща в нежелан елемент в интериора. Но има много елегантни и изобретателни начини да го скриете, без да накърните цялостния стил и дизайн на банята.

Модерни пространствени решения, които надхвърлят скриването на бойлера и го превръщат от „чужд обект“ в практичен и фин елемент в интериора ви.

Те включват както прости, така и изненадващи методи, които ви помагат да премахнете визуалното претрупване, като същевременно запазите бойлера удобен за ползване.

„Дизайнът не е просто външният вид на нещата, а тяхното взаимно взаимодействие.“ – Стив Джобс

В този раздел на статията ще разгледаме няколко основни начина, по които можете да интегрирате бойлера в декора на банята си по хармоничен и дискретен начин.Ще обсъдим използването на шкафове и ниши, огледала и отразяващи повърхности, както и други начини за скриване и скриване на бойлерите от погледа.

Начини за ефективно и дискретно разполагане на бойлера в банята
Съдържание
 1. Скриване на бойлера в тоалетната: съвети за дизайн
 2. Начини за скриване на газовия котел и бойлера
 3. Има различни начини за скриване на газовия котлон и бойлера, които ви позволяват да поддържате красив и висококачествен дизайн на банята.
 4. Скриване на тръби в тоалетната
 5. Оценки за скриване на водопроводните тръби в банята
 6. Изкуствени панели и кутии
 7. мебели
 8. Декоративни елементи
 9. Декоративни елементи.
 10. Прилежни ръце и щипка фантазия
 11. Моите продукти от първа необходимост
 12. Въпрос-отговор:
 13. Какви са най-добрите начини да скриете бойлера в банята?
 14. Може ли бойлерът да бъде вграден в шкаф?
 15. Колко е безопасно бойлерът да бъде скрит зад декоративен панел?
 16. Може ли бойлерът да бъде част от дизайна на банята?
 17. Моделите бойлери са проектирани така, че да бъдат естетични и съвременни.
 18. Кой декоративен панел да изберете за скриване на бойлера?
 19. Ще се вижда ли окабеляването, ако бойлерът е скрит?
 20. Струва ли си да се окабелява отвън, ако бойлерът е скрит?
 21. Как можете да получите достъп до бойлера, ако е скрит?
 22. Достъпът до бойлера трябва да бъде осигурен във всички случаи.
 23. Може ли скритият бойлер да прегрее?

Скриване на бойлера в тоалетната: съвети за дизайн

Всеки ден един водонагревател, или бойлер, може да направи впечатление на дизайна на тоалетната. Всъщност той не е декорация. Но има начини да го „скриете“, без да нарушавате цялостния дизайн на помещението.

Използване на шкаф. Един лесен и ефективен начин е бойлерът да се монтира в специален шкаф. Той ще изглежда като обикновен бял шкаф – или в друг цвят – който напълно изчезва на заден план.

 • Избор на материали Важно е да се обърне внимание на избора на материали за шкафа. Те трябва да са издръжливи, водоустойчиви и с високо качество.
 • Разположение.Шкафът може да бъде разположен на всякаква височина, която не пречи на използването на тоалетната.
 • Дизайн.Дизайнът на гардероба трябва да съответства на цялостната ви среда, за да се съчетае лесно с обзавеждането ви.

Вградена тоалетна. Друга възможност е бойлерът да се постави зад моноблока на тоалетната. Това решение дава възможност да се скрие уредът, без да се нарушава цялостният дизайн на тоалетната. Вграден тоалетен блок

 1. Лесен. Този метод е много практичен, защото прави достъпа до бойлера лесен и удобен.
 2. Стил Можете да добавите интересен декоративен панел или огледало, за да замаскирате присъствието на бойлера

Всякак е важно да определите приоритетите си, когато решавате как да скриете бойлера. Ако функционалността е по-важна за вас, шкафът е най-доброто решение. Ако естетиката е важна, можете да се задоволите с декоративен капак. Изберете най-подходящия за вас метод и направете банята си удобна и стилна.

Начини за скриване на газовия котел и бойлера

Има различни начини за скриване на газовия котлон и бойлера, които ви позволяват да поддържате красив и висококачествен дизайн на банята.

 1. Инсталиране на шкаф.Един от най-достъпните и ефективни начини е да инсталирате шкаф около газовия котел и бойлера. Вратата може да бъде завършена в същия стил като останалата част от интериора, което прави възможно пълното скриване на присъствието на нагревателя и бойлера.
 2. Декоративна стена. Ако не искате или не можете да монтирате шкаф, може да се използва декоративна преграда. Тя може да бъде стъклена конструкция с матирана повърхност или дървена решетка, например.
 3. Къща или ниша в стената. За газовата печка може да се създаде бокс или ниша в стената, например.
 4. Стенна кутия или ниша.

Скриване на тръби в тоалетната

Един от най-важните аспекти на дизайна на банята е прикриването на тръбите по незабележим начин. Умело скритите тръби не само придават естетически вид, но и осигуряват лесен достъп за ремонт и поддръжка.

Маскирането на тръбите включва няколко метода. В зависимост от интериорния дизайн и личните ви предпочитания изберете този, който е най-подходящ за вас.

В зависимост от интериорния дизайн и личните ви предпочитания.

 1. Използването на санитарен канал е често срещан и ефективен метод за прикриване на тръби. Дизайнът се предлага в различни форми и размери, така че лесно можете да се впишете във всеки интериор.
 2. Декоративните панели или паравани също са отлични начини за скриване на тръби. Те ви позволяват да замаскирате тръбите, без да засягате интериора
 3. А за тези, които предпочитат по- креативен подход, можете да използвате тръбите като част от дизайна, като ги облепите с декоративна лента или ги боядисате в ярки цветове

Важно е да запомните, че всички тези методи трябва да отчитат необходимостта от лесен достъп до тръбите за поддръжка или ремонт.

Методи на прикриванеПоблекчения
Санитарна кутияЛесен монтаж, разнообразие от дизайни
Декоративни панелиСтилност, бърз монтаж
Тръбите като елемент на дизайнаТворчество, индивидуалност на интериора

Така че скриването на тръбите в тоалетната е възможно по различни начини, а изборът се определя от вашите предпочитания, сюжета на интериора и практическите съображения.

Оценки за скриване на водопроводните тръби в банята

Има много начини да скриете, но и да декорирате стилно водопроводните тръби, бойлера и другите арматури в банята. Както простите, така и сложните решения са толкова добри, колкото са, а целта е да се осигури комфорт и да се запази естетиката на помещението. Нека разгледаме някои от тях.

Изкуствени панели и кутии

Един от най-лесните и надеждни варианти е използването на фалшиви плоскости или кутии. Те дават възможност за пълно скриване на комуналните линии и хармонизиране на външния вид на банята с цялостния дизайн на помещението. Фасадните плоскости могат да бъдат изработени от висококачествено фолио с дървесна, каменна или друга текстура.

мебели

Можете да използвате сглобяване на мебели. Вградените шкафове, рафтове или модули не само помагат да се скрият водопроводните тръби, но и добавят допълнително място за съхранение. Тази опция е особено полезна в по-малките бани.

Декоративни елементи

А за тези, които обичат да мислят нестандартно, перфектни биха били декоративни елементи като кордон от велпапе, изработен на морска тематика, или вази с изкуствени цветя, чиято основна функция е да прикриват комуналните тръби.

Декоративни елементи.

Прилежни ръце и щипка фантазия

Облицоването на тръбите с плочки или камъни също е чудесно решение. Тръбите не изчезват, а се превръщат в част от обзавеждането, ако избраните облицовъчни материали са използвани подходящо.

Трябва само да намерите правилния метод и да не се страхувате да експериментирате. Важното е нововъведенията да са приятни за окото и да превръщат банята в приятно място за живеене.

Трябва само да изберете правилния метод и да не се страхувате да експериментирате.

Моите продукти от първа необходимост

Ефективното скриване на бойлера в банята изисква много планиране и мислене. Основното нещо е да се запази естетиката на помещението. Ето няколко предложения за това как да го направите.

Как да го направите

 1. Използвайте мебели.Можете да вградите отоплителния уред в шкаф или друга мебел. Важно е обаче да се вземе предвид, че ще има достатъчно място за неговата безопасност и функция.
 2. Инсталиране Ако планирате ремонт, можете да обсъдите инсталирането на отоплителния уред в стената. Това е начин ефективно да скриете оборудването и да спестите място.
 3. Декоративни стенни панели Можете да скриете отоплителния уред зад декоративен панел, за да създадете ефект на едно цяло. Понякога тези панели са снабдени с огледала или фалшиви мозайки.

Тъй като бойлерът е електрически уред, монтажът му трябва да отговаря на всички разпоредби и стандарти за безопасност. Уверете се, че сте се обърнали към квалифициран електротехник за инсталиране или преместване на уреда.

Скриване на водонагревателяПредимстваНедостатъци
Вграждане в мебелиСпасява място, съчетава се добреИзисква се допълнително пространство за мебелите
Вграждане в стенаНай-ефективният начин за скриване на оборудванетоСкъп и сложен монтаж
Отвъд декоративния панелЛесен достъп, творческо решениеМоже да не се вписва в дизайна

Въпрос-отговор:

Какви са най-добрите начини да скриете бойлера в банята?

Има няколко ефективни метода, включително вграждане на бойлера в мебелите, монтиране на декоративен панел или просто окачване на бойлера на стената в ъгъла на помещението под тавана.

Може ли бойлерът да бъде вграден в шкаф?

Да, възможно е бойлерът да се вгради в шкаф, но това трябва да се направи компетентно, с подходяща вентилация и достъп за обслужване на уреда.

Колко е безопасно бойлерът да бъде скрит зад декоративен панел?

Скриването на бойлера зад декоративен панел е безопасно, стига панелът да има вентилационни отвори за отвеждане на топлината и да не е изработен от запалими материали.

Може ли бойлерът да бъде част от дизайна на банята?

Това е възможно. Някои модели бойлери имат стилен и съвременен дизайн, който може да се съчетае с останалата част от банята, превръщайки ги в неразделна част от декора на банята.

Моделите бойлери са проектирани така, че да бъдат естетични и съвременни.

Кой декоративен панел да изберете за скриване на бойлера?

Изборът на декоративен панел зависи от цялостния стил на интериора във вашата баня. Предлага се разнообразие от цветове и текстури – от класическо бяло до дърво или камък.

Ще се вижда ли окабеляването, ако бойлерът е скрит?

Ако организирате правилно процеса на скриване на бойлера, окабеляването ще бъде скрито също толкова ефективно. Можете да използвате специални канали за окабеляване, които са също толкова лесни за скриване в интериора.

Струва ли си да се окабелява отвън, ако бойлерът е скрит?

По-добре е да поставите окабеляването във вътрешността на шкаф или стена, така че да е скрито от погледа. Това е не само по-естетично, но и по-безопасно, тъй като предпазва окабеляването от евентуални повреди.

Как можете да получите достъп до бойлера, ако е скрит?

Достъпът до водонагревателя трябва да бъде осигурен във всички случаи, това е важно за неговата поддръжка. Ако бойлерът е скрит в шкаф или зад панел, трябва да се предвиди врата или панел, които могат да се отварят.

Достъпът до бойлера трябва да бъде осигурен във всички случаи.

Може ли скритият бойлер да прегрее?

Прегряването на водонагревателя обикновено не е проблем, тъй като той е оборудван със система за термостатичен контрол. Важно е обаче да се осигури вентилация, за да се избегне евентуално прегряване на околните материали и конструкции.

Ако скритият водонагревател не се прегрява, той може да се прегрее и претопли.

Оцени статията
( No ratings yet )
Бойлери